Natthaven

«Jeg forteller Julius historien om Valentina og Natthaven», sa mormor og
morfar nikket.
«Det er en spennende historie, da skal ikke jeg forstyrre dere», sa han og
gikk mot den lille peisen i paviljongen. Julius så hvordan morfar raskt stablet
ved og litt papir sammen og satte fyrstikken inntil. Snart knitret og sprakte
det fra bålet.

Vet du hva en natthave er? Det vet ikke Julius heller.

Han har mistet stemmen sin og tilbringer høstferien hos mormor og morfar, mens mamma har reist langt bort på jobb, nesten helt til den andre siden av jorda.

Mormor forteller Julius historien om sin egen mor, den sovjetiske ballerinaen Valentina, og hennes magiske, men vanskelige livshistorie. Julius har sett portrettet av Valentina mange ganger før i stuen til mormor og morfar, og synes hun er skummel. Han pleier å lukke øynene og løpe forbi.
 
Senere samme natt oppsøkes Julius av en han helst vil slippe å treffe. Han virvles inn i nok et spennende eventyr, hvor han møter nye og gamle bekjentskaper. Igjen trenger han både mot og gode venner for å finne svarene han søker. Men sammen med stemmen har hans trofaste følgesvenner fra Perlehviskeren forsvunnet...
 
Vil han finne dem igjen? Og hva har oldemor og Natthaven med Julius å gjøre? Hva er en natthave? Og hvordan kan den hjelpe ham i savnet etter mamma? Spørsmålene er mange, og Julius er liten og alene.
 
Natthaven er en historie om å savne dem man elsker, om å ta sjanser og følge hjertet.. 
Natthaven handler også om hva som kan skje om man ikke gjør det og om hvordan det føles, på godt og vondt, når hjertet vokser.
Les et utdrag her - gratis!